Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

Pályázatok

A kedvezményezett neve: BORSOD-BOS 2004 Kft.

A fejlesztés tárgya: Épületenergetikai fejlesztések– Energetikai megújulás a Borsod-Bos 2004 Kft.-nél

A feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege: 98 723 496 Ft

A projekt tartalma: A pályázati lehetőség keretében a 3531 Miskolc, Kiss Ernő u. 21. sz. alatti épület átfogó energetikai korszerűsítését tűztük ki célul, amelynek köszönhetően az ingatlan energetikai besorolásában szignifikáns javulás érhető el. Az ingatlan energetikai besorolása „GG”, amely átlagon alattinak mondható.

A fejlesztés egyik alappillére a hőveszteség csökkentését célzó homlokzat hőszigetelése, valamint sor kerül a lapostető hőszigetelésére. A homlokzaton lévő nyílászárók cseréje is megtörténik, legalább 1,15 W/m2K értékű korszerű nyílászárókra, árnyékolók kiépítésével, amely kifejezetten a nyári időszakban védi az épületet a kimagasló hőhatástól.

A projekt keretében sor kerül az épület külső felújításán kívül a belső energetikai korszerűsítésre is. Ennek keretében megvalósul az épület elavult gépészeti és elektromos rendszereinek átalakítása, felújítása. Ezen belül megvalósul a komplex fűtési/hűtési használati melegvíz rendszer korszerűsítése. A melegvíz termelő rendszer nappali árammal működő elektromos bojler segítségével valósul meg, valamint a korszerűtlen beltéri világítás kerül korszerűsítésre az összes érintett helyiség vonatkozásában.

A fentiekkel is kiemelten szem előtt tartva a zöld szemléletet, gondolkodásmódot, ezzel is csökkentve cégünk környezeti lábnyomát, a fűtés-hűtés esetében is szeretnénk megújuló energiát igénybe venni, így egy 39 kW-os levegő-víz hőszivattyú rendszer kiépítését tervezzük, a hőleadást 2 csöves radiátoros fűtés szolgáltatja majd termosztatikus szelepekkel. Ezen túlmenően a villamos energia biztosításához egy 33 kW teljesítményű napelem rendszer kiépítését tervezük.

Összegezve a projekt keretében egy komplex, átfogó energetikai korszerűsítését tervezzük megvalósítani, amely jelentős javulást indukál az energiafogyasztásban, számottevő csökkenést eredményez a CO2 kibocsájtásban, valamint szignifikáns javulást eredményez a munkakörnyezet tekintetében.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.06.29.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.5-22-2022-00155

 


 

 

A kedvezményezett neve: BORSOD-BOS 2004 Ipari és Szolgáltató Kft.

A fejlesztés tárgya: Ipari és turisztikai ingatlanok azbeszt és kohósalak tartalmának
roncsolásmentes vizsgálata

A vissza nem térítendő támogatás összege: 139 499 800 Ft

A projekt tartalma: Jelen projektünk célja egy roncsolásmentes NIR mérésen alapuló azbeszt és kohósalak felmérésére alkalmas, drónnal kombinált eszközrendszer kifejlesztése, mely a globális építőiparban még nem ismeretes. A fejleszteni kívánt, komplex vizsgálati rendszer közeli infravörös spektroszkópián alapuló optikai szenzorral lesz ellátva, így képes lesz az épületek teljes héjszerkezetét felmérni. Ez a speciálisan azbeszt és kohósalak detektálására kialakított kontakt mérőműszer lehetővé fogja tenni az azonnali helyszíni vizsgálatot, további laboratóriumi vizsgálatok elvégzése nélkül. Az innovatív eredménytermék közvetlenül felhasználható lesz az ipari ingatlanokat és turisztikai létesítményeket felmérő építőipari cégek számára, és közvetetten támogatja az emberi egészség megőrzését. Célunk, a társadalom általános egészségi állapotának megőrzése, javítása, továbbá az eddigi vizsgálati módszerek idő és költséghatékonnyá tétele, illetve az azbeszt és kohósalak felmérés szakértői szolgáltatások erőforrás-hatékonyság szempontú fejlesztése.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.31.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00069

 

 

 

 

 

Széchenyi 2020